Sigma Industry South

Stolt leverantör av konsulttjänster till Sveriges industriföretag verksamma inom produkt- och produktionsutveckling. Med en familjär känsla och närhet till verkligheten är Sigma Industry South ett entreprenörsdrivet företag inom Sigma koncernen. Vi hjälper ingenjörer att växa och göra sig en karriär tillsammans med oss och våra kunder.

Läs mer om våra tjänsteområden under Tjänster och bli inspirerad, både du som kund eller blivande medarbetare. Vi på Sigma Industry South har en stark tradition av att ta ansvar för framtiden, "Expect a better tomorrow" som Sigma kallar det, och en del i detta är vårt utbildningsprogram Växtkraft för yngre ingenjörer.

Sigma Industry South ingår i Sigma Industry South Group tillsammans med Sigma Industry Solutions, Sigma Industry Evolution och Sigma Industry Power and Energy.
Industry Solutions erbjuder erfarna konsulter för avancerade och utmanande projekt inom automation och digitalisering.
Industry Evolution tillgodoser marknaden med ingenjörskonsulter inom Mekatronik och Embedded Systems.
Industry Power and Energy erbjuder konsulter inom elektrisk design och teknik, industriell automation, elkraftsystem och energi.


Växtkraftsprogrammet

Växtkraft - din start på karriären

Sedan 2014 har Sigma Industry South drivit och utvecklat Växtkraftsprogrammet för nyutexaminerade ingenjörer. Vi har anställt och utvecklat fler än 200 högskole- och civilingenjörer direkt efter examen och gett dem ett försprång på arbetsmarknaden. Samtliga anställda med kollektivavtal och med rättvisa arbetsvillkor vilket är en självklarhet för oss på Sigma.
Läs mer om Växtkraftsprogrammet


FEMMEGINEERING - EXPECT A BETTER TOMORROW

Det finns temadagar för det mesta och såklart även en dag för en bättre morgondag. Vi på Sigma bestämde oss 2017 för att göra nyårsafton till ”Internationella Expect a better tomorrow-dagen”. På denna dag och här på vår hemsida, kommer vi varje år presentera ett initiativ som ska bidra till en bättre morgondag. 2021 års initiativ för en bättre morgondag är Femmegineering. Ett initiativ som ska lyfta fram kvinnliga förebilder i branschen och på tekniska utbildningarna för att inspirera tjejer att välja ingenjörsyrket. Läs mer här

desktop working

VI SAMARBETAR MED FLERTALET AV SÖDRA SVERIGES FRAMGÅNGSRIKA INDUSTRIFÖRETAG – BEHÖVER DITT FÖRETAG HJÄLP? 

Logistik | Livsmedelsindustrin | Förpackningsindustrin | Möbel- & Inredningsindustrin | Läkemedelsindustrin | Forskning och Utveckling | Marinteknologi | Fordonsteknologi | Konsumentprodukter | Kommunikationsteknik