Växtkraft

Den som går i andras fotspår kommer aldrig först... ...men undviker de första fallgroparna

Som nyexaminerad högskole- eller civilingenjör inom konstruktion och produktutveckling kan det ibland kännas osäkert om kunskapen från skolan tillsammans med ens ofta begränsade arbetslivserfarenhet är tillräckligt förberedande för arbetslivet. Med vårt stora engagemang och vårt skräddarsydda program ger vi våra utvalda den bästa grunden med de bästa förutsättningarna för en lyckad start på karriären. Vi kallar det Växtkraft.

ANSÖK HÄR

 

Växtkraftsprogrammet

Få en intensiv introduktionskurs på två veckor, där du får möjligheten att testa på ett verkligt konstruktionsfall och chansen att ställa alla ”dumma” frågor och inte ”bara” blir inkastad på ett uppdrag med förväntningar från kunden att direkt prestera likvärdigt med en erfaren ingenjör.

Börja din karriär som en viktig del av ett större gäng med nyutexaminerade högskole- och civilingenjörer som alla börjar samtidigt och får en bra gemenskap, vilket är ett stort plus och en stor trygghet.

 

Växtkraft - din start på karriären

Sedan 2014 har Sigma Industry South drivit och utvecklat Växtkraftsprogrammet för nyutexaminerade ingenjörer. Vi har anställt och utvecklat fler än 75 högskole- och civilingenjörer direkt efter examen och gett dem ett försprång på arbetsmarknaden. Samtliga anställda med kollektivavtal och med rättvisa arbetsvillkor vilket är en självklarhet för oss på Sigma.

 

I samarbete med våra kunder

Genom att erbjuda våra kunder en hög och säkerställd kvalitetsnivå på våra medarbetare, i kombination med ett långtgående stöd av kunskap och råd under de första åren i karriären får vi ett bra samarbete som gynnar alla parter.

 

Mer om Växtkraft

Sigma Industry Souths Växtkraftsprogram har sedan 2014 gått en gång om året med start efter sommarledigheten. Vi har inlett 2021 med att köra vårt Växtkraftsprogram i två omgångar, i mindre skala än tidigare med avseende på pandemin. Nu ser vi ett fortsatt positivt läge framåt och kommer även hålla Växtkraftsprogrammet under sensommaren 2021.

Självklart kommer utbildningen och förhållandena anpassas efter rådande riktlinjer och rekommendationer från FHM. Ta chansen redan idag och ansök HÄR

Under året besöker vi de flesta högskolorna i södra Sverige och deras arbetsmarknadsdagar. Kom gärna förbi vår monter och prata mer med oss om Växtkraft eller Sigma som arbetsgivare. Du är självklart alltid välkommen att kontakta någon av cheferna som du hittar här på vår hemsida för ytterligare frågor.

"Växtkraft blev enligt mig den perfekta introduktionen till arbetslivet med några intensiva och lärorika veckor. Efter programmet bar det av mot mitt första konsultuppdrag, där jag utvecklats och fått använda mina kunskaper i rollen som konstruktör. Sigma Industry South är ett spännande företag att få jobba för med bred kompetens och spännande karriärsmöjligheter"

filip

Filip, Växtkraft 2019

”Växtkraft gav mig en bra introduktion till vad ingenjörsbranschen innebär. Jag upplevde att det gav mig de verktyg jag behövde för att utföra och komma in i mitt första uppdrag med en trygg grund och support från mina kollegor och chefer på Sigma. En grund som följer en i alla uppdrag och utmaningar.”

Civilingejör Sigma Industry

Julia, Växtkraft 2018