Sigma_Industry_South_AdobeStock_175145151-1

Sigma Industry South Blogg

Senaste nyheterna från söder

Kvalitets- & Produktionsteknik

Skrivet av Andreas Holmgren | den 27 april 2021 12:09:13 BST

Efter ett år av tvekan och återhållsamhet syns nu en ökad efterfrågan från marknaden. Sigma Industry South ser därför en möjlighet att än en gång bredda sitt erbjudande med en helt ny specialavdelning.

Det här är en avdelning med två huvudspår, kvalitet och produktionsteknik och inom kvalitetsområdet vänder de sig mot branscher som tex medicin-, fordons- och livsmedelsteknik. Det här är branscher som alla har tydliga kvalitetsplattformar. Sigma Industry South har även ögonen på en rad branscher som nu tar ett tydligare grepp om sitt kvalitetsarbete, på såväl produkt som produktion.

Inom produktionsteknik vill de vara tydliga i sitt fokus på arbetet med produktionsledning, produktionsoptimering, effektivisering där även planering och estimering blir en viktig del. Båda dessa kompetensområden finns till viss del integrerade i det de köper från Sigma idag. Men med en specialavdelning för de båda områdena ser de ansvariga betydande fördelar för såväl befintliga som nya kunder.

– Vår verksamhet idag täcker delvis redan in detta område och vi har ett antal konsulter verksamma inom kompetensområdet, men här ser vi möjligheter att utöka vårt erbjudande samtidigt som vi tydliggör och profilerar oss på marknaden, säger Andreas Engman, avdelningsansvarig på Sigma Industry South.

– Vi utvecklar ständigt våra tjänster och ser nu, efter en viss återhållsamhet det senaste året, en marknad med ökad efterfrågan. Kvalitet och produktionsteknik har fram tills nu drivits som en integrerad del i övriga avdelningar men nu sätter vi ökat fokus på detta och driver det som ett eget tjänsteområde, säger Lars-Johan Ahlqvist, VD på Sigma Industry South.

Kort om Sigma Industry South
Sigma Industry South är ett snabbt växande konsultbolag som erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom områden som produktutveckling, ergonomi och design, processteknik, beräkning samt produktionssystem och projektledning. Bolaget startades för sju år sedan och har idag över 260 anställda. Strävan är att med en gedigen branschkunskap, nytänkande och flexibilitet, förse industrin med konkurrenskraftiga ingenjörer inom teknik och utveckling. 

Sigma Industry South ingår i Sigma Group som ägs av Danir, som i sin tur ägs av familjen Dan Olofsson. 

För mer information kontakta:
Lars-Johan Ahlqvist, VD, 0767-64 91 05
Andreas Engman, Avdelningschef, 0703-89 77 67

Ämnen: Framtiden, Kärriär, expectabettertomorrow, Kvalitet, Produktionsteknik